Skip links

Tips van de maand: september 2023

In deze rubriek delen wij handige tips, om ervoor te zorgen dat jouw hypotheekaanvraag sneller geaccepteerd wordt en wijzen we je op mogelijkheden van onze geldverstrekkers die je wellicht nog niet wist.

Tip: Verduurzamingssubsidie gemakkelijk én met korting aanvragen via Woonnu

Voordat je klant gaat verduurzamen is het handig om te weten of de maatregel in aanmerking komt voor subsidie. Dat kan je klant uiteraard gratis zelf doen door de maatregelenlijsten van het RVO te controleren. Staat de maatregel op de lijst? Dan voldoet de keuze die je klant maakt aan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor subsidie.

Maar wist je dat dit ook makkelijker kan?
Bij Woonnu vinden we ontzorgen bij verduurzamen belangrijk. We merken dat klanten soms zelfs geen ISDE-subsidie aanvragen. Voor een deel komt dit door het gedoe dat het met zich meebrengt. Dat vinden we zonde. 

Daarom biedt Wooonnu je graag de mogelijkheid om via Simpel Subsidie op ‘no cure no pay’ basis de subsidie makkelijk aan te vragen. Je klant kan dit zelf aanvragen en krijgt via Woonnu een mooie korting (de klant betaalt € 50,- in plaats van € 65,- tot € 80,-). Laat je het je klant weten als deze bezig is met verduurzamen?   

Doe de gratis ISDE Subsidiecheck

Tip: Vanaf nu bij ING zonder kosten extra aflossen op hypotheek uit hogere verkoopopbrengst

Inmiddels is de oude woning verkocht en de verkoopopbrengst van de huidige woning is hoger dan het bedrag waar rekening mee is gehouden in de Overbruggingshypotheek (90% van de verwachte verkoopwaarde). Vanaf nu mag je klant bij ING het verschil kosteloos extra aflossen. Bovendien telt dit niet mee in de jaarlijkse reguliere boetevrije aflossing.

Het is belangrijk dat de klant voor deze extra aflossing geen gebruik maakt van de optie Extra Aflossen via Mijn ING of de ING App.

Een extra aflossing moet in het geval van een hogere opbrengst uit de verkoop van de oude woning op onderstaande wijze worden uitgevoerd:

  • De klant maakt de extra aflossing over naar NL46INGB0005533333, ten name van ‘ING Bank N.V. Hypotheken’.
  • In de omschrijving vermeldt de klant het volgende: ‘Overwaarde, hypotheeknummer en leningdeelnummer’. Bijvoorbeeld: ‘Overwaarde, X 107-123456, 1.0’
    Zonder deze informatie kan de extra aflossing niet juist worden toegewezen.

De klant ontvangt binnen 4 tot 6 weken een schriftelijke bevestiging dat de extra aflossing is verwerkt.

Met vriendelijke groet,
Team Home Invest

Explore
Drag