Skip links

Tips van de maand: oktober 2023

In deze rubriek delen wij handige tips, om ervoor te zorgen dat jouw hypotheekaanvraag sneller geaccepteerd wordt en wijzen we je op mogelijkheden van onze geldverstrekkers die je wellicht nog niet wist.

Tip: BLG Wonen introduceert de Bespaarhypotheek

BLG Wonen heeft recentelijk de Bespaarhypotheek geïntroduceerd. Met de Bespaarhypotheek kun jij je klanten laten besparen op hun hypotheekrente.

Klanten die een woning met energielabel A of B kopen, kunnen profiteren van lagere rentetarieven en aantrekkelijke hypotheekvoorwaarden. In deze nieuwsbrief vertellen we je graag meer over dit nieuwe product.

Klik hier voor de acceptatiegids van de Bespaarhypotheek

Klik hier voor een overzicht van de verschillen tussen de reguliere hypotheek van BGL en de Bespaarhypotheek

De voordelen:

• Lagere rente bij een hoger energielabel: Klanten die een woning met label A of B kopen, profiteren automatisch van een lagere hypotheekrente. Klanten die bijvoorbeeld een woning met label C of lager kopen, kunnen ook een Bespaarhypotheek aanvragen. Zij kunnen door verduurzaming een hoger energielabel behalen en daarna in aanmerking komen voor een lagere rente.
• Automatische rentedaling: Naarmate je klant maandelijks aflost, komt de hypotheek in een lagere tariefgroep, waarna de rente automatisch zal dalen. 
• Wil jouw klant verduurzamen? Ook dat kan met de Bespaarhypotheek. Klanten kunnen tot 106% van de woningwaarde lenen om hun huis duurzamer te maken.
• Flexibele hypotheekvormen: Jouw klanten kunnen kiezen uit verschillende hypotheekvormen, zoals annuïteiten-, lineaire of aflossingsvrije hypotheek. Een combinatie van deze vormen is ook mogelijk.
• Nationale Hypotheek Garantie (NHG) optie: Jouw klanten kunnen kiezen voor een Bespaarhypotheek met of zonder NHG. Let wel op: bij een hypotheek met NHG krijgt de klant automatisch al een scherpe rente. Daarom kan de rente alleen automatisch dalen als de klant een beter energielabel krijgt. 

Tip: Energiedrempel bijBouwe geïntroduceerd

Nieuwe klanten die willen lenen voor een woning met een energielabel D of slechter kunnen dat alleen doen als zij een verbeterplan aanleveren om de woning naar C of beter te verduurzamen.

Bestaande klanten zijn uitgesloten van deze drempel. Graag leggen we hieronder uit hoe dat precies werkt. Het maken van een verbeterplan voor een energiezuinige woning was in het verleden best ingewikkeld. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel verschillende energieadviseurs en energiebespaartools die de klant helpen bij het inschatten welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de investering moet zijn en wat de besparingen kunnen worden.

Op bijbouwe.nl/verduurzaming/verbeterplan vind je meer informatie over welke voorwaarden bijBouwe stelt aan een verbeterplan en hoe deze opgesteld wordt. Op deze pagina wordt tevens een helpende hand geboden met geselecteerde partners, maar het staat jou en je klant vrij om dat op een andere manier te doen. Zolang bijBouwe maar vast kunnen stellen dat er energiewinst behaald wordt.

Klik hier voor de nieuwe acceptatiegids van bijBouwe

Met vriendelijke groet,
Team Home Invest

Explore
Drag