Skip links

Tips van de maand: maart 2024

In deze rubriek delen wij handige tips, om ervoor te zorgen dat jouw hypotheekaanvraag sneller geaccepteerd wordt en wijzen we je op mogelijkheden van onze geldverstrekkers die je wellicht nog niet wist.

Variabele rente Rabobank wijzigt

Per 1 april introduceert Rabobank de nieuwe variabele rente, genaamd: 1 maands variabele hypotheekrente. Deze rente vervangt de huidige variabele rente. Klanten die op hun bestaande lening de huidige variabele rente hebben, zullen deze behouden.  
 
Het grootste verschil t.o.v. de huidige variabele rente, is de basisrente: de basisrente voor de 1 maands variabele hypotheekrente bestaat uit een benchmarkrente, namelijk de 1 maands Euribor. Deze benchmarkrente kan de klant ook zelf online raadplegen. Dit is een belangrijke reden dat de Rabobank deze rente introduceert.

Aanvragen die vanaf zondag 31 maart 23.59 uur worden ingestuurd, krijgen het nieuwe 1 maands variabele hypotheek rentetarief.

Vista introduceert IBL zónder salarisstrook

Goed nieuws! Per heden is het mogelijk een Vista hypotheek aan te vragen middels Inkomensbepaling Loondienst (IBL). In de meeste situaties is de salarisstrook niet nodig.

Is de eigen bijdrage pensioen niet nodig voor de hypotheekaanvraag? En is er geen sprake van een onderhandse lening bij de werkgever? Dan vraagt Vista als één van de eerste geldverstrekkers de salarisstrook niet op in het renteaanbod.

Allianz: financiering energielabel D of slechter enkel mogelijk met verbeterplan

Per heden financiert Allianz alleen nog een woning met energielabel D of slechter als er een verbeterplan wordt geleverd om de woning te verduurzamen naar minimaal label C of beter. Dit kan in combinatie met een Groen Leningdeel!

Om klanten minimaal naar een energielabel C of beter te helpen, biedt Allianz de mogelijkheid om een gratis verbeterrapport op te stellen via de website

Aegon verhoogt maximale overbrugging niet verkochte woning

Per heden is de maximale overbrugging voor een niet verkochte woning bij Aegon 90% van de marktwaarde (taxatierapport of Desktop Taxatie) minus de restantschuld. Dit was voorheen 85%.

Nieuw model taxatierapport vanaf 01-03-2024

Vanaf 1 maart 2024 is het nieuwe model ‘Taxatierapport Woonruimte 2024‘ van kracht. Alle taxatie-aanvragen worden vanaf dan in dit nieuwe model uitgewerkt.

De belangrijkste wijziging in dit nieuwe model, is het toevoegen van de bijlage ‘Energetische opnamestaat‘. De taxateur maakt hierin melding van de aanwezige isolatie- en duurzaamheidsvoorzieningen. Ook geeft de taxateur mogelijke verbeteringen aan.

Met vriendelijke groet,
Team Home Invest

Explore
Drag