Skip links

Tips van de maand: juni 2024

In deze rubriek delen wij handige tips, om ervoor te zorgen dat jouw hypotheekaanvraag sneller geaccepteerd wordt en wijzen we je op mogelijkheden van onze geldverstrekkers die je wellicht nog niet wist.

Tijdelijke verruiming aanlevertermijn ING

ING heeft de afgelopen tijd veel hypotheekaanvragen ontvangen. De drukte heeft invloed op de doorlooptijden. Om extra flexibiliteit te creëren, verlengt ING tijdelijk de aanlevertermijn van 10 naar 25 werkdagen. Zo heb je meer tijd om het dossier aan te leveren, terwijl de rente al wel is vastgelegd.

Woonfonds wordt Centraal Beheer

Vanaf 1 juli 2024 kun je geen aanvragen meer indienen voor nieuwe klanten voor de Woonfonds Woongenot Hypotheek. Voor bestaande klanten is het nog wel mogelijk om een verhoging of een verhuisregeling aan te vragen.

Bestaande Woonfonds klanten gaan op een later moment over naar Centraal Beheer. Natuurlijk doen wij ons best om deze overgang voor jou en je klanten zo soepel mogelijk te laten verlopen. Hierover ontvang je nog meer informatie.

Let op: De Woningverhuur Hypotheek blijft wel beschikbaar voor nieuwe klanten.

Maximale hypotheeksom NIBC Extra naar € 1.500.000

Goed nieuws! De maximale hypotheeksom voor de NIBC Extra Hypotheek is verhoogd naar € 1.500.000 en dat zelfs tot 100% LTV. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor u en uw klanten bij het realiseren van hun woonwensen.

Voor zelfstandigen zijn hypotheken boven de € 1.000.000 beschikbaar indien zij langer dan 36 maanden actief zijn. Voor werknemers zijn deze mogelijk indien er een vast of tijdelijk dienstverband waarbij een intentieverklaring tot een vast dienstverband aanwezig is.

Hieronder vindt u een overzicht met de wijzigingen:

Maximale lening op basis van de marktwaardeTot € 1.000.000
Maximaal 106% LTV inclusief EBB/EBV

Tot € 1.500.000
Maximaal 100% LTV inclusief EBB/EBV
Totale leensom inclusief overbruggingskrediet
bij een nog niet (definitief) verkochte woning
Maximale lening € 2.000.000
Totale leensom inclusief overbruggingskrediet
bij een verkochte woning
Vanaf € 1.600.000 voorleggen aan
NIBC Hypotheekdesk

Met vriendelijke groet,
Team Home Invest

Explore
Drag