Skip links

Tips van de maand: juni 2023

In deze rubriek delen wij handige tips, om ervoor te zorgen dat jouw hypotheekaanvraag sneller geaccepteerd wordt en wijzen we je op mogelijkheden van onze geldverstrekkers die je wellicht nog niet wist.

Tip: Nieuwe Rabobank aanvragen

Heb je een nieuwe Rabobank aanvraag ingediend? Mail ons vooral om een (korte) toelichting te geven op de aanvraag en/of als er bijzonderheden zijn.

Voordat Rabobank het renteaanbod uitbrengt nemen zij namelijk telefonisch contact met ons op om de aanvraag kort door te nemen en te vragen of er bijzonderheden zijn.

Naar aanleiding hiervan passen zij indien nodig de stukkenlijst aan. Op deze manier kan de aanvraag zo efficiënt mogelijk het beoordelingsproces doorlopen.

Tip: Ondernemingen en onroerend goed

Geldverstrekkers doen verschillende toetsingen om klantinformatie te achterhalen welke relevant kunnen zijn voor de hypotheekaanvraag. Zo wordt er onder andere een Kadastertoets en een check bij de Kamer van Koophandel gedaan.

Om vertraging te voorkomen is het raadzaam om in de aanvraag direct aan te geven als een van de aanvragers een onderneming heeft en/of onroerend goed in bezit heeft. Het maakt niet uit of er wel of niet nog iets in de onderneming gebeurt en of er wel of geen financiering op onroerend goed zit.

Geldverstrekkers zullen hier altijd documentatie over willen zien, en dat kunnen we beter op voorhand in orde maken dan dat er tijdens de beoordeling nog aanvullende documentatie wordt opgevraagd.

Kun je dit in de aanvraag niet kwijt of merk je op dat er geen stukken over worden opgevraagd? Stuur ons gerust een mailtje.

Met vriendelijke groet,
Team Home Invest

Explore
Drag