Skip links

Tips van de maand: december 2023

In deze rubriek delen wij handige tips, om ervoor te zorgen dat jouw hypotheekaanvraag sneller geaccepteerd wordt en wijzen we je op mogelijkheden van onze geldverstrekkers die je wellicht nog niet wist.

Tip: Tekenen bindende offerte Aegon

Uw klant tekent voortaan naast het renteaanbod ook het bindend aanbod van Aegon. Een wijziging in de aanvraag, nadat het renteaanbod is ondertekend, mag naar Home Invest worden gemaild. Wij zullen het verzoek via het Aegon portaal indienen. Een nieuw renteaanbod is niet meer nodig: alle wijzigingsverzoeken worden in één keer verwerkt in het bindend aanbod.

Tip: Meeneemregeling BLG wijzigt

Kiest je BLG klant voor de meeneemregeling? Dat kan als de klant binnen 3 maanden na verkoop van de oude woning een nieuwe hypotheek bij ons afsluit. Tot nu toe was die periode 6 maanden. De nieuwe periode geldt vanaf 13 november voor nieuwe klanten en bestaande klanten die een nieuwe overeenkomst bij ons afsluiten. Voor bestaande klanten met een bestaande overeenkomst blijft de periode 6 maanden.

Tip: 85% huurinkomsten meenemen bij NN

Per heden kan bij Nationale Nederlanden 85% van de huurinkomsten meegenomen worden bij de bepaling van het toetsinkomen. Dit was voorheen 70%. Daarnaast zijn de aangescherpte fiscale regels ingebouwd in de rekentool bij het bepalen van het toetsinkomen (leegwaarderatio, fictief rendement en vermogensrendementsheffing). Negatieve netto huurinkomsten worden niet in mindering gebracht op het toetsinkomen, maar tellen als financiële verplichting mee. Tot slot mag een aanvrager naast de eigen woning maximaal 4 panden in bezit hebben en mag een aanvrager geen zakelijk verhuurd onroerend goed bezitten.

Tip: Rentebedenktijd bij ABN AMRO

Bij een aantal rentevaste periodes (2, 3, 7, 12 en 17 jaar) biedt ABN AMRO klanten in de laatste twee jaar een zogenoemde rentebedenktijd aan. Binnen deze rentebedenktijd kan een klant op ieder moment kosteloos kiezen voor een nieuwe rentevaste periode voor dat betreffende leningdeel.

Met vriendelijke groet,
Team Home Invest

Explore
Drag