Skip links

Sluiting buckets Clarian Wonen en wijziging Onderlinge Zilverhuis Hypotheek

Sluiting buckets Clarian Wonen
Per woensdag 21 juni 2023 zijn alle buckets van Clarian Wonen gesloten voor aanvragen voor nieuwe klanten omdat de mandaten van de investeerders momenteel zijn gevuld. Als er weer ruimte komt bij investeerders om de portefeuille te laten groeien, zullen er weer buckets geopend worden.

Klanten die een Hypotheek van Clarian Wonen hebben kunnen onveranderd de hypotheek bijvoorbeeld verhogen, meenemen, omzetten etc. binnen de regels die van toepassing zijn binnen Clarian Wonen.

De rentes zijn ongewijzigd, klik hier voor het renteblad.


Wijziging Onderlinge ‘s-Gravenhage ZilverHuis Hypotheek
De rente heeft het punt bereikt waarop wij vinden dat de verhouding tussen het verstrekte bedrag en de bij te schrijven rente (en daarmee oplopende schuld) niet meer in het belang is van nieuwe klanten. Onderlinge ´s-Gravenhage heeft daarom besloten aanpassingen door te voeren in het aanvragen van de ZilverHuis Hypotheek.

De aanpassingen:
> Offertes aanvragen voor de eenmalige uitkering niet meer mogelijk vanaf 21 juni 2023.
> Voor periodieke uitkering wordt een minimale aanvangsleeftijd gehanteerd van 72 jaar voor beide partners vanaf 21 juni 2023.

Hoe nu verder?
> Er wijzigt niets voor bestaande klanten. Wij blijven onze huidige klanten uiteraard bedienen.
> Aanvragen ingediend voor 21 juni worden nog op basis van de AOW gerechtigde leeftijd in behandeling genomen als de aanvraag past binnen de acceptatienormen.
> Zodra de rentestand zich langere tijd op een lager niveau bevindt, verwachten wij weer offertes te verstrekken voor de eenmalige uitkering. Hierover houden we je uiteraard op de hoogte.
In de tussenliggende periode onderzoeken wij nieuwe mogelijkheden om de eenmalige uitkering van de ZilverHuis Hypotheek ook bij een hogere rente aan te kunnen bieden.
Explore
Drag