Skip links

ING verbetert de Overbruggingshypotheek

Goed nieuws over de Overbruggingshypotheek ING verbetert vanaf 10 augustus 2023 de Overbruggingshypotheek.

Wat verandert er precies? Scherpere rente: de 12-maands Variabele Rente (nu 6,60%) wijzigt met ingang van 10 augustus 2023 naar de 1 jaar vaste Overbruggingsrente (5,38%).  Voorspelbaarheid: de rente wordt vooraf al bekend en vermeld in het bindend aanbod (offerterente = passeerrente). Overzichtelijkere betaaltermijn: de betaalfrequentie wijzigt van halfjaarlijks naar maandelijks achteraf. Met deze verbeteringen bieden we klanten een lager rentetarief en meer zekerheid over de maandlasten vooraf.  Rentetarieven m.i.v. donderdag 10 augustus 2023
Overbruggingsrente: van variabel naar 1 jaar vast Door de introductie van de 1 jaar vaste Overbruggingsrente kan ING een lagere rente aanbieden. In overbruggingsoffertes uitgebracht op of na 10 augustus wordt de 1 jaar vaste Overbruggingsrente vermeld. Hierbij geldt: offerterente = passeerrente, net zoals bij reguliere hypotheken. Zo heeft de klant vooraf al zekerheid over de hypotheekrente. De actuele Overbruggingsrente vind je ook terug in het renteoverzicht. De Overbruggingshypotheek kan nog steeds op ieder moment zonder aflossingskosten worden afgelost.
 
Overbruggingsofferte vóór 10 augustus, en passeren op of na 10 augustus?
Heeft je klant al een Overbruggingshypotheek aangevraagd maar passeert de hypotheekakte pas op of na 10 augustus 2023 bij de notaris? Je klant krijgt de lagere 1 jaar vaste Overbruggingsrente en hoeft hier niets voor te doen. Dat is een leuke meevaller. ING informeert deze klanten tussen 8 en 17 augustus via deze brief. Let op! Voor deze klanten geldt dat het definitieve rentepercentage wordt vastgesteld op het moment van passeren. 
 
Wat vragen wij van jou?
Klanten kunnen jou benaderen met vragen over de brief en de aangekondigde aanpassingen. Wij hebben een Q&A opgesteld. Hiermee ben je helemaal op de hoogte van de verbeteringen. Q&A Verbeteringen Overbruggingshypotheek
 
Betaalfrequentie: van halfjaarlijks naar maandelijks achteraf Voor de Overbruggingshypotheek wordt de betaalfrequentie gewijzigd van halfjaarlijks naar maandelijks achteraf, omdat dit beter bij de klantbehoefte past en gebruikelijk is in de hypotheekmarkt.
 
In overbruggingsoffertes uitgebracht op of na 10 augustus 2023 (offertedatum is bepalend), staat het rentebedrag per maand vermeld, net zoals bij reguliere hypotheken. Zo heeft de klant beter inzicht in de maandelijkse betaling zolang de Overbruggingshypotheek loopt.
 
Heeft je klant een Overbruggingshypotheek aangevraagd vóór 10 augustus 2023? Dan blijft de betaalfrequentie halfjaarlijks achteraf gedurende de looptijd van de overbrugging.

De brochure ‘Basisinformatie en Algemene voorwaarden’ wordt naar aanleiding van deze wijzigingen aangepast. 
Explore
Drag