Skip links

Bijzondere verhuisregelingen en terugblik op webinar verduurzaming

Beste adviseur,

Middels deze nieuwsbrief informeren wij u graag over bijzonderheden bij sommige verhuisregelingen. Ook blikken wij terug op het webinar ‘verduurzamen van je portefeuille’.

Bijzondere verhuisregelingen

Het aantal klanten dat gebruik wenst te maken van de verhuisregeling is in rap tempo gestegen.

We merken dat de voorwaarden om gebruik te kunnen maken van de verhuisregeling bij sommige geldverstrekkers net iets anders zijn dan bij andere geldverstrekkers.

Graag wijzen wij u onderstaand op de bijzondere voorwaarden van een aantal geldvertrekkers.

Bij Venn moet de oude woning verkocht én geleverd zijn om gebruik te kunnen maken van de verhuisregeling

Bij Merius moet oude woning verkocht zijn om gebruik te kunnen maken van de verhuisregeling. Een verkoopovereenkomst dient dus voorhanden te zijn.

BijBouwe

Bij bijBouwe geldt voor niet-NHG dat de schuld-marktwaardeverhouding in de nieuwe situatie niet hoger mag zijn dan de bovengrens van de risicoklasse van de hypotheek op het moment van verstrekken van de originele hypotheek.

ING

Bij ING geldt dat bij het wisselen van NHG naar niet-NHG óf andersom de rente wordt gemiddeld. Hierbij kies je een nieuwe rentevaste periode voor jouw nieuwe hypotheek. Daarbij neem je de rentecondities van je oude hypotheek mee via rentemiddeling in het nieuwe rentepercentage.

Lees de voorwaarden altijd goed door

Heb je een klant die gebruik wenst te maken van de verhuisregeling? Lees de voorwaarden vóórdat de oude woning passeert (en de lening dus wordt afgelost) goed door.

Bij veel geldverstrekkers is het een vereiste dat de klant aan de geldverstrekker vóór aflossing schriftelijk kenbaar maakt dat hij of zij gebruik wenst te maken van de verhuisregeling.

Terugblik op webinar verduurzamen van je portefeuille

Een maand geleden hebben we in samenwerking met Treso en de Energiebespaarders het webinar ‘Verduurzamen van je portefeuille’ georganiseerd. Hier nog een korte samenvatting hoe we samen klanten kunnen helpen met het verduurzamen van hun woning:

  • Goed onderbouwd hypotheekadvies over financiële mogelijkheden van verduurzamen via u als adviseur
  • Door gratis onafhankelijk duurzaamheidsadvies aan te bieden.
  • Door ontzorging bij installaties en nazorg voor jouw klanten in samenwerking met de Energie Bespaarders.

Daarnaast is er een bijkomend voordeel voor u. U krijgt namelijk een vergoeding van €175,- excl. BTW voor iedere klant waar een woningopname bij plaatsvind. Voor de klant is de woningopname gratis.

U kunt het gehele webinar terugkijken op YouTube via deze link: het Webinar ‘Verduurzamen van je portefeuille’.

Als u direct van start wilt gaan, klik dan hier om een afspraak in te plannen. Voor vragen kunt u mij mailen op bas@homeinvest.nl of bellen of WhatsAppen op 0611946279.

Met vriendelijke groet,

Team Home Invest

Explore
Drag