SolidBriQ

OVER ONS

Wij zijn SolidBriQ: een financier van verhuurd vastgoed voor professionele beleggers. Ons product is uniek in hypothekenland door zijn hoge flexibiliteit, lage aflossingsdruk en mooie loyaliteitskorting. We bewegen met je mee, komen onze afspraken na en geven je alle ruimte om te groeien. Iets waar je als belegger tot nu toe alleen maar van kon dromen.

SolidBriQ is in 2020 opgericht door 4 ervaren ondernemers, met ieder hun eigen specialisatie. Samen kennen we alle kanten van de markt als geen ander en daardoor zijn onze processen goed gestroomlijnd en sluit onze dienstverlening en hypotheek beter aan bij jouw wensen.

Om je zo efficiënt en effectief mogelijk van dienst te zijn, werken we samen met een aantal partners die hun strepen op kredietacceptatie, lening-administratie en beheer ruimschoots verdiend hebben. Ze zijn uit hetzelfde hout gesneden als wijzelf: voorspelbaar en snel, met aandacht voor de specifieke situatie.

Als echte ondernemers denken we in oplossingen en omdat we een klein team zijn, kunnen we snel schakelen. Bij ons geen bureaucratie of lange beslistrajecten, maar snel duidelijkheid en antwoord op je vragen.

Dus ben je professioneel vastgoedbelegger en ben je op zoek naar een verhuurhypotheek die met je mee beweegt?  Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Het Product
SolidBriQ financiert woningen voor de verhuur. En dan mag je het soort vastgoed en type verhuur ruim nemen. Omdat we het juist leuk vinden dat je je portefeuille laat groeien. En omdat we graag kijken naar wat er wel mogelijk is in plaats van niet.

Zo financieren we ook woningen/panden die:

  • short-stay worden verhuurd, zoals AirBnB
  • verhuurd worden aan zorginstellingen voor bijvoorbeeld begeleid wonen
  • voor een deel commercieel verhuurd worden, zoals een winkel met daarboven een paar appartementen
  • via bemiddelingsbureaus worden onderverhuurd aan arbeidsmigranten
  • zijn opgedeeld in meerdere units, al dan niet met gemeenschappelijke ruimtes (kamerverhuur)
  • van Nederlanders zijn die zelf in het buitenland zitten, zoals expats

Aanvraagproces.

Wanneer u een aanvraag voor SolidBriQ heeft, kunt u deze per mail (zakelijk@homeinvest.nl) met het aanvraagformulier bij ons indienen. Na ontvangst zullen wij deze verwerken en beoordelen of uw aanvraag passend is voor het product van SolidBriQ. Past de aanvraag bij SolidBriQ dan ontvangt u van ons een digitale stukkenlijst welke via een beveiligde omgeving gevuld kan worden. Na dat wij het complete dossier digitaal hebben ontvangen, zullen wij uw aanvraag beoordelen en daar waar nodig aanvullende stukken opvragen. Bij akkoord van uw dossier wordt deze voor het verkrijgen van het rente aanbod doorgezet aan SolidBriQ. De definitieve beoordeling en acceptatie blijft SolidBriQ verzorgen.

Wat kost een SolidBriQ aanvraag.

De kosten van een aanvraag via Homeinvest Zakelijk bedragen EUR 749, – vrij van BTW per kadastrale inschrijving en dienen bij ontvangen van het bindende rente aanbod te worden voldaan.

Niet door gaan of vervallen van het rente aanbod.

Indien er, om welke reden dan ook, geen gebruik wordt gemaakt van de bindende offerte of deze komt te vervallen, dan vindt er geen creditering van de aanvraagkosten plaats.

Mijn aanvraag past niet bij het product van SolidBriQ.

Niet alle aanvragen passen bij het aanbod van SolidBriQ, door samen te werken Homeinvest Zakelijk heeft u gelukkig meer opties. Mocht uw aanvraag niet passen bij SolidBriQ dan zullen wij u tijdig informeren en de andere opties voor uw klant met u doorspreken.

Samenwerken

Bent u intermediair en heeft u een aanvraag voor een belegging in residentieel vastgoed, dan kunt u via Homeinvest Zakelijk gebruik maken van de SolidBriQ Verhuurhypotheek. Omdat uw aanvraag via Homeinvest Zakelijk verloopt heeft u geen directe samenwerkingsovereenkomst nodig met SolidBriQ. Homeinvest Zakelijk verzorgt voor SolidBriQ het aanvraagproces.

Om gebruik te kunnen maken van deze dienst hebben wij een aantal gegevens van uw kantoor nodig.

Wat hebben wij nodig:

  • Recent Uittreksel KVK
  • Kopie ID Bewijs van de bestuurders en tekenbevoegde
  • Kopie van uw Beroepsaansprakelijkheidsverzekeringspolis

Na dat wij deze stukken hebben ontvangen, zullen wij contact met u opnemen om de dienstverlening van Homeinvest Zakelijk door te spreken en ontvangt u van ons een samenwerkingsovereenkomst.

Website: SolidBriQ