Build Finance

Over Build Finance

Build verstrekt hypotheken voor huurwoningen aan professionele vastgoedinvesteerders. Zo willen wij het woningtekort in Nederland helpen oplossen. Want wij vinden dat iedereen recht heeft op een betaalbaar en prettig (t)huis. Build financiert vastgoedportefeuilles van verhuurde woningen met een financieringsvolume van 2 tot 10 miljoen euro. Dit doen we voor professionele vastgoedinvesteerders, die beleggen in Nederlandse huurwoningen. We bieden we verzekeraars, banken, pensioenfondsen, family offices en vermogensbeheerders de mogelijkheid om te beleggen in courante Nederlandse woningen en appartementen.

Historie

De financiering van vastgoed door grootbanken wordt steeds moeilijker. De toenemende wet- en regelgeving, oplopende kapitaalsvereisten en de behoefte aan steeds meer efficiency leggen een zware druk op de financieringspropositie en bijbehorende service en dienstverlening. Tegelijkertijd groeit de vraag van institutionele beleggers naar meer rendement ten opzichte van kapitaalsvereisten en zoeken family offices en vermogensbeheerders alternatieven voor lage en/of negatieve rente-inkomsten uit de gebruikelijke vastrentende waarden. Build werd begin 2020 opgericht door een groep professionals met ruime ervaring in de financiële en vastgoedmarkt. Samen met de branche ontwikkelden wij een slimme en duurzame financieringspropositie voor de professionele markt.

Ondernemingswaarden

Bij Build vinden we dat iedereen recht heeft op een prettige en betaalbare woning.
Onze kernwaarden zijn: betrokken, samen, verantwoordelijk en doelgericht.

Strategie

Build wil graag een bijdrage leveren aan het oplossen van het woningtekort in Nederland. Ons doel is om zoveel mogelijk mensen een prettig (t)huis te bieden,waar zij lang en gelukkig kunnen leven. We maken dit mogelijk door hypotheken voor huurwoningen te verstrekken aan professionele vastgoedinvesteerders. De ambitie van Build is om uit te groeien tot een toonaangevende aanbieder van hypothecaire financieringen van 2 tot 10 miljoen euro in het segment huurwoningen in Nederland.​

De kracht van Build Finance

  1. Een concurrerend financieringsalternatief voor huurwoningen
  2. Helder acceptatiekader
  3. Scherpe rentes
  4. Expertise: slagvaardigheid, deskundigheid en persoonlijk
  5. Snel duidelijkheid door eenvoudig en transparant proces
  6. Ondersteuning door een deskundig en slagvaardig team

Financieren

Het structurele woningtekort in Nederland gecombineerd met de Corona crisis en de strengere wet- en regelgeving voor banken heeft ervoor gezorgd dat er een gat in de markt is ontstaan voor financiering van verhuurhypotheken in het middensegment. Build is een nieuwe partij die zich specifiek richt op deze niche om een steen bij te dragen aan het tegengaan van het structurele woningtekort in Nederland. Build financiert vastgoedportefeuilles van verhuurde woningen met een financieringsvolume van 2 tot 10 miljoen euro. We doen dit voor professionele vastgoedinvesteerders, die eigenaar zijn van een vastgoedportefeuille met Nederlandse huurwoningen.

Het product

Build Finance is een nieuwe partij die zich specifiek richt op deze niche om een steen bij te dragen aan het tegengaan van het structurele woningtekort in Nederland. Build Finance financiert vastgoedportefeuilles van verhuurde woningen met een financieringsvolume van 2 tot 10 miljoen euro. We doen dit voor professionele vastgoedinvesteerders, die eigenaar zijn van een vastgoedportefeuille met Nederlandse huurwoningen. Professionele vastgoedinvesteerders zijn investeerders die minimaal 5 objecten in zijn bezit heeft.

Build Finance hanteert een LTV aflossing tot 50%, boven de 50% LTV lineaire aflossen in 15 jaar.

Voorwaarden:
– Maximale LTV 75%
– Alleen reguliere huurcontracten, geen onderhuur, vakantiewoningen en Airbnb.
– Maximaal 10% niet residentieel vastgoed
– Maximaal 10% ‘Krimpgebieden’ en ‘Anticipeerregio’s’

Aanvraagproces.

Wanneer u een aanvraag voor Build heeft, kunt u deze per mail (zakelijk@homeinvest.nl) met het aanvraagformulier bij ons indienen. Na ontvangst zullen wij deze verwerken en beoordelen of uw aanvraag passend is voor het product van Build. Past de aanvraag bij de Build dan ontvangt u van ons een digitale stukkenlijst welke via een beveiligde omgeving gevuld kan worden. Na dat wij het complete dossier digitaal hebben ontvangen, zullen wij uw aanvraag beoordelen en daar waar nodig aanvullende stukken opvragen. Bij akkoord van uw dossier wordt deze voor het verkrijgen van het rente aanbod doorgezet aan Build. De definitieve beoordeling en acceptatie blijft Build verzorgen.

Wat kost een Build aanvraag.

De kosten van een aanvraag via Homeinvest Zakelijk Nederland bedragen EUR 749, – vrij van BTW per kadastrale inschrijving en dienen bij ontvangen van het bindende rente aanbod te worden voldaan.

Niet door gaan of vervallen van het rente aanbod.

Indien er, om welke reden dan ook, geen gebruik wordt gemaakt van de bindende offerte of deze komt te vervallen, dan vindt er geen creditering van de aanvraagkosten plaats.

Mijn aanvraag past niet bij het product van Build.

Niet alle aanvragen passen bij het aanbod van Build, door samen te werken Homeinvest Zakelijk Nederland heeft u gelukkig meer opties.    Mocht uw aanvraag niet passen bij Domivest dan zullen wij u tijdig informeren en de andere opties voor uw klant met u doorspreken.

Samenwerken

Bent u intermediair en heeft u een aanvraag voor een belegging in residentieel vastgoed, dan kunt u via Homeinvest Zakelijk Nederland gebruik maken van de Build. Omdat uw aanvraag via Homeinvest Zakelijk Nederland verloopt heeft u geen directe samenwerkingsovereenkomst nodig met Build. Homeinvest Zakelijk Nederland verzorgt voor Build het aanvraagproces.

Om gebruik te kunnen maken van deze dienst hebben wij een aantal gegevens van uw kantoor nodig.

Wat hebben wij nodig:

  • Recent Uittreksel KVK
  • Kopie ID Bewijs van de bestuurders en tekenbevoegde
  • Kopie van uw Beroepsaansprakelijkheidsverzekeringspolis

Na dat wij deze stukken hebben ontvangen, zullen wij contact met u opnemen om de dienstverlening van Homeinvest Zakelijk Nederland door te spreken en ontvangt u van ons een samenwerkingsovereenkomst.

Website: Build Finance

 

Bekijk hier de actuele rente van Build Finance
Acceptatiekader Build Finance
Algemene voorwaarden Build Finance
Build Productkaart Klantacceptatie