Beste relatie,

Introduceert:

  • 75% Aflossingsvrij
  • 10% Boetevrije aflossing
  • 50% LTV categorie

Domivest introduceert iets nieuws ten aanzien van de Verhuurhypotheek:

75% aflossingsvrij
Het is vanaf morgen mogelijk om een hypotheeklening  aan te vragen waarbij het aflossingsvrije deel een LTV van maximaal 75% heeft.* Dat betekent dat leningen tot en met 75% LTV volledig aflossingsvrij kunnen worden afgesloten en leningen tot en met 80% LTV een lineair deel van maximaal 5% hoeven te hebben en de aflossing maximaal 0,5% per jaar is. Ook blijft er de mogelijkheid om de lening tot 60% aflossingsvrij (zoals het was) af te sluiten.

10% Boetevrije aflossing
Bij alle leningen die vanaf 29 juni 2021 worden verstrekt, hebben beleggers de mogelijk om per kalenderjaar 10% van de oorspronkelijke hoofdsom boetevrij af te lossen. De mogelijkheid om het volledige lineaire boetevrij af te lossen vervalt daarmee. In de praktijk zal dit niet uitmaken omdat het lineaire deel bij de meeste leningen minder dan 10% van de hoofdsom zal zijn.

Daarnaast veranderen ook de aflosvergoedingen. Momenteel rekenen wij 1% over het aflossingsvrije deel als de lening binnen de eerste 12 maanden wordt afgelost. Vanaf heden rekenen wij met een drietraps constructie: 1e jaar (0-12 maanden) 3% – 2e jaar (13-25 maanden) 1% en 3e jaar (25-36 maanden) 0,5%. Dit geldt voor elke vorm van aflossing.

50% LTV bucket
Vanaf vandaag heeft Domivest ook een 50% LTV categorie. Hierin bieden we een scherpe rente aan voor leningen die maximaal 50% LTV zijn.

Daarnaast heeft Domivest als enige BTL-verstrekker een automatisch meedalende rente. Beleggers die een aflossing doen, kunnen daarmee in een lagere LTV categorie komen en krijgen derhalve, zonder daar iets voor te hoeven doen, een lagere rente. Op de langere termijn kan dit dus nog voordeliger zijn.

De rente voor de 50%- 60% LTV categorie is:

1 jaar: 3,1%
3 jaar: 2,90%
5 jaar: 2,90%
7 jaar 2,90%
10 jaar: 3,25%

Voor meer informatie neem contact op met Homeinvest Zakelijk:
Email : zakelijk@homeinvest.nl
Telefoon: 088-7309131