Beste relatie,

Vanaf 29 april maakt Rabobank het je nóg makkelijker om jouw klant een passende hypotheek te bezorgen. Door aanpassingen in hun acceptatiebeleid heeft jouw klant in sommige situaties niet langer een taxatie- of Calcasa-rapport nodig.

Wat verandert er?

Situatie 1: Voorbehoud nog niet verstreken
Heeft jouw klant zijn huis wel verkocht maar is het financieringsvoorbehoud nog niet verstreken? Vanaf 29 april mag je voor zijn nieuwe hypotheek dan rekenen met de verkoopprijs die in de koopovereenkomst staat. Een taxatierapport of Calcasa-rapport is niet meer nodig. Dat scheelt jouw klant tijd en kosten. Wel vraagt de Rabobank je rekening te blijven houden met de veiligheidsmarge van 10 procent.

Situatie 2: Alleen overbruggingskrediet
Is voor jouw klant alleen een overbruggingsfinanciering op de oude woning nodig en geen extra financiering voor zijn nieuwe woning? Dan vraagt de Rabobank niet langer om een taxatie van de nieuwe woning. Je mag dan rekenen met de waarde uit de koopovereenkomst.