Beste Relatie,

Steeds meer aanbieders bieden de Inkomensbepaling Loondienst (IBL)

De Inkomensbepaling Loondienst is een nieuwe methode om het toetsinkomen te berekenen voor mensen in loondienst. De inkomensgegevens van de hypotheekaanvrager uit het UWV verzekeringsbericht vormen de bron waarmee het maximale inkomen wordt vastgesteld en waarmee het toetsinkomen wordt berekend.

Voor mensen in loondienst is de Inkomensbepaling Loondienst een beter, sneller en betrouwbaarder alternatief dan de tot nu toe gebruikte werkgeversverklaring. Ook voor u als adviseur geeft het meer gemak en snelheid in het acceptatieproces. 

Echter hoe werkt de IBL en waar moet u op letten als adviseur? Niet voor iedere consument of acceptatie is de IBL geschikt. Wij vragen u daarom vooraf goed te verdiepen over de mogelijk- een onmogelijkheden van de IBL.

Klik hier voor de presentatie adviseur

Welke aanbieders accepteren de IBL?

Klik hier: Informatie Handig HDN