Merius Hypotheken tijdelijk uitverkocht in risicoklasse >95%

Merius Hypotheken heeft in het eerste kwartaal van 2020 een recordaantal aanvragen ontvangen: er zijn ruim 75% meer hypotheken aangevraagd dan in het laatste kwartaal van 2019. Vanwege die sterke stijging is onze funding sneller opgegaan dan verwacht. Het aantrekken van nieuwe funding heeft uiteraard onze hoogste prioriteit, maar vanaf 22 mei 2020 is de risicoklasse boven 95% tijdelijk uitverkocht bij Merius Hypotheken.

 

Nieuwe hypotheekaanvragen
Consumenten die vanaf 22 mei 2020 een nieuwe hypotheek van Merius Hypotheken aanvragen in de risicoklasse >95% (alle rentevaste perioden), moeten we helaas teleurstellen. Totdat we weer nieuwe funding hebben aangetrokken, blijft dit specifieke hypotheeksegment gesloten voor nieuwkomers.

 

Geen effect bestaande klanten
Dat het hypotheeksegment met een LTV boven de 95% is uitverkocht, heeft overigens géén gevolgen voor onze huidige klanten of voor nieuwe klanten die al een rentevoorstel of hypotheekaanbod van Merius Hypotheken hebben ontvangen. Sterker: als onze bestaande klanten hun hypotheek willen verhogen, verlengen, verhuizen of middelen, kunnen zij dit te allen tijde doen. Ook als zij een hypotheek hebben in de risicoklasse boven de 95%.
Lees meer.

 

Rentebericht