Bijna een jaar geleden hebben wij speciaal voor senioren de Overwaarde Hypotheek geïntroduceerd. Een schot in de roos voor klanten die de overwaarde op hun huis willen benutten zonder het huis te hoeven verkopen. Handig om (klein)kinderen te helpen, het huis te verbouwen om langer zelfstandig te kunnen wonen of als pensioenaanvulling.

 

Scenariodocument in het rente- en bindend aanbod

Vanaf 23 maart is het scenario-overzicht onderdeel van het rente- en bindend aanbod. Je ontvangt dit document dan als bijlage bij het aanbod en hoeft het niet meer apart te laten ondertekenen door klanten.

 

Bestaande hypotheek moet bij ABN AMRO lopen

Tot nu toe konden klanten een Overwaarde Hypotheek bij ons afsluiten naast een andere hypotheek, waar die ook loopt. Per 13 april a.s. kunnen klanten alleen een Overwaarde Hypotheek afsluiten als de bestaande hypotheek ook bij ABN AMRO, Florius of MoneYou loopt. Heeft een klant een hypotheek bij een andere geldverstrekker? Dan moet hij/zij deze oversluiten naar ABN AMRO of helemaal aflossen.

Waarom is dit?

  • Ongeveer 20% van de klanten met een Overwaarde Hypotheek heeft een hypotheek bij een andere geldverstrekker. Er zijn meerdere geldverstrekkers die een tweede inschrijving bij een andere geldverstrekker weigeren.
  • Aanvragen van klanten met een hypotheek bij een andere geldverstrekker worden zwaarder getoetst (zowel LTi als LtV) dan van klanten die een hypotheek bij het ABN AMRO concern hebben. Loopt de hypotheek bij een andere geldverstrekker? Dan kunnen wij de hypotheekaanvraag niet toetsen op werkelijke lasten. Dat kan wel als de hypotheek bij ABN AMRO loopt.

Wil je nog een Overwaarde Hypotheek aanvragen met een bestaande hypotheek bij een andere geldverstrekker? Vraag dan een renteaanbod aan vóór 13 april 2020.