NIBC

In de NIBC Direct Hypotheekgids 2020 leest u alle acceptatievoorwaarden voor de NIBC Direct Hypotheek, de NIBC Extra Hypotheek en de NIBC Direct Investeringshypotheek. Een aantal belangrijke wijzigingen hebben wij voor u op een rij gezet.

 

Inkomensbepaling Loondienst voor NHG en niet-NHG aanvragen
Vanaf nu kunt u in plaats van een Werkgeversverklaring een IBL indienen. Dit is mogelijk voor NHG en niet-NHG aanvragen.

 

Arbeidsmarktscan voor NHG aanvragen
Heeft uw klant een flexibele of tijdelijke arbeidsrelatie? Dan kan er gebruik gemaakt worden van een arbeidsmarktscan voor NHG aanvragen.

 

Eigen middelen uit een financiering toegestaan mits LTI passend
Indien het past binnen de totale financiële situatie van de klant (LTI) accepteert NIBC Direct vanaf heden een persoonlijk krediet om de benodigde eigen middelen aan te tonen bij aankoop van een woning.

 

Opname bijzondere arbeidsrelaties 
Bijzondere arbeidsrelaties, zoals een specialist in opleiding, zijn vanaf nu opgenomen in de Hypotheekgids en kunnen voorgelegd worden bij de Hypotheekdesk van NIBC Direct.


Privaatgastenverblijf toegestaan

Als er sprake is van een niet-commercieel verblijf op hetzelfde perceel als de woning, bijvoorbeeld voor mantelzorg, dan vormt dit geen obstakel bij een aanvraag.


Een DK met opnameblokkade wordt behandeld als een PL

Zodra er een opnameblokkade is geplaatst bij een doorlopend krediet behandeld NIBC Direct dit als een persoonlijke lening. Aflossen bij de notaris is hierdoor toegestaan.

 

 

Acceptatiegids