Obvion Hypotheken

Vanaf 10 februari 2020 introduceert Obvion de duurzaamheids­korting. Klanten die een nieuwbouw­woning kopen, kunnen op dit moment een duurzaamheids­korting op hun rentetarief ontvangen van 0,05%* (overzicht rente­tarieven), zonder dat deze klanten extra stukken hiervoor moeten aanleveren.

Klanten met een bestaande woning kunnen ook in aanmerking komen voor deze korting van 0,05%. Zij moeten wel een rapport aanleveren waaruit een Energie-Index blijkt van 0,6 of lager.

 

Nog een keer de voorwaarden op een rij:

  • De korting geldt niet voor flexibele rente en variabele maandrente.
  • De korting geldt niet voor leningdelen met een overbruggingskrediet.
  • Gebruikt de klant zijn woning niet als hoofdverblijf? Ook dan geldt de korting niet.
  • Op het moment dat de klant een duurzaamheidskorting heeft ontvangen aan het begin van zijn rentevaste periode, geldt deze voor de duur van die rentevaste periode. Daarna kan de hoogte van de duurzaamheidskorting gewijzigd zijn voor de volgende rentevaste periode.

*De hoogte van de duurzaamheidskorting staat niet vast en kan elk moment wijzigen.

 

 

Nieuwe coderingen BKR

Per 1 februari 2020 zijn in de BKR toets een 3‑tal nieuwe coderingen zichtbaar. Obvion hield al rekening met de lasten van deze kredieten en deze waren ook zichtbaar in BKR echter tot voor kort onder een andere codering.

De wijzigingen vindt u ook terug in de nieuwste versie van de Acceptatiegids (v.2.2).