NIBC

Wij wijzigen per 3 december 2019 ons beleid over de overlijdensrisicoverzekering (ORV).

 

Voor NHG-aanvragen
Wij volgen bij NHG-aanvragen het NHG-beleid. Dat betekent: geen ORV-verplichting en dus ook geen ORV-verpanding meer. Zo sluiten we ons volledig aan bij het NHG-beleid.

Voor niet NHG-aanvragen
Voor niet NHG-aanvragen volgen wij deels het NHG-beleid. Dit houdt in: wel een ORV-verplichting maar geen ORV-verpanding. Omdat de ORV-verpanding vervalt, is het niet nodig een acceptatieverklaring en verpandingsstukken aan te leveren. Zo verloopt het bemiddelingsproces snel en efficiƫnt.

Hoewel, bij niet NHG-aanvragen de verplichting blijft bestaan zijn er dus geen stukken meer nodig.

 

Juiste fiscaliteit van de lening
Het op de juiste manier toepassen van de fiscaliteit van het leningdeel vraagt om extra aandacht, omdat de fiscale renteaftrek komt te vervallen als de fiscaliteit niet goed wordt toegepast. Vanaf 1 januari controleren wij bij de aanvraag daarom de ingevulde fiscale gegevens van de leningdelen. Mocht er iets niet kloppen, dan nemen wij contact met u op voordat het renteaanbod wordt uitgebracht. Lees meer