Hoe vaak neem jij verduurzaming mee in je adviesgesprek? Best vaak waarschijnlijk. Want steeds meer mensen nemen de financiering van energiebesparende maatregelen mee in hun hypotheek. Ook bij NHG zien wij dit. Het aantal hypotheken waarbij de maatregelen werden meegefinancierd steeg ultimo oktober van 7.849 naar 9.914. Een stijging van maar liefst 20,5%. De verklaring is logisch, want het treffen van energiebesparende maatregelen levert in veel gevallen lagere maandlasten op en daarnaast ook nog eens meer comfort. Ook voor jouw klant.

Graag zetten we deze lijn door. Ingewikkeld voor jou of je klant? Dat valt mee. NHG helpt je met tips, handige informatie en een nieuw ontwikkelde online rekenhulp zodat je precies weet hoeveel je klant extra kan lenen voor energiebesparende maatregelen. Zo dragen we allemaal ons steentje bij. Samen kleuren we elke hypotheek groen!

 

Het energiebespaarbudget, eigenlijk best simpel

Lagere maandlasten, comfortabel én goed voor het milieu

Met het Energiebespaarbudget kan je klant 6% meer hypotheek krijgen bovenop de woningwaarde. Dat kan hij gebruiken voor bijvoorbeeld isolatie of zonnepanelen. Het voordeel? Lagere maandlasten en meer comfort. Bovendien is geen specificatie van kosten of maatregelen vooraf nodig. Door gebruik te maken van het Energiebespaarbudget stelt je klant de financiering van erkende energiebesparende maatregelen van zijn huis veilig. Maar hoeft hij niet meteen al te beslissen wat hij later wil doen.

Lees meer over het Energiebespaarbudget

 

Nieuw: online rekenhulp

Duidelijk en snel mee te nemen in je eigen berekening

Hoe bereken je het Energiebespaarbudget? En hoe neem je het mee in je voorstel? Met onze rekenhulp heb je meteen duidelijkheid over hoeveel je klant extra kan lenen voor energiebesparende maatregelen. De uitkomst neem je eenvoudig mee in jouw advies.

Naar de online rekenhulp