NIBC

Een renteaanbod voor een ondernemer nu nog sneller in huis!

De Inkomensverklaring (IKV) van een ondernemer bij een NHG en niet-NHG aanvraag hoeft u vanaf nu pas na het renteaanbod aan te leveren. U dient een aanvraag in via HDN, wij nemen het opgegeven inkomen over en versturen het renteaanbod. In het renteaanbod wordt de IKV opgevraagd.

In principe nemen wij het inkomen uit de IKV voor 100% mee als toetsinkomen. De achterliggende stukken (aangiften, jaarrekeningen en overige stukken) worden in een beperkt aantal situaties nog wel opgevraagd .

 

Wist u dat…

Wij bij het bepalen van een maximale overbrugging uitgaan van de bestaande netto hypotheekschuld?

De netto schuld is de bestaande hypotheek verminderd met de waarde van de verpande polis.

  • Bij een garantiepolis: 100% van de recente waarde
  • bij een beleggingspolis: 90% van de recente waarde

 

Aflossingsvrije hypotheek maximaal 50% marktwaarde

Op dit moment bieden wij de mogelijkheid om tot 65% van de marktwaarde van de woning aflossingsvrij te financieren als voor de klant het overgangsrecht van toepassing is. Per 1 augustus 2019 wordt dit maximum voor de NIBC Direct hypotheek aangepast naar 50%.