Lloyds Bank

Gebruik van vaste einddatum in nieuwe versie HDN
Eind mei 2019 is er een nieuwe versie van HDN live (HDN 19) live gegaan. In deze nieuwe versie moet u bij uw hypotheekaanvraag aangeven of een leningdeel een vaste einddatum heeft. Verschuift de ingangsdatum (passeerdatum) van de hypotheek? Dan wordt de looptijd automatisch aangepast op basis van de einddatum die u heeft opgegeven.

 

Waarom is een vaste einddatum ingevoerd?
Als de ingangsdatum van een nieuwe hypotheek verschuift, is de looptijd van de leningdelen langer dan de periode waarin de klant recht heeft op hypotheekrenteaftrek. De klant kan dan voor de resterende looptijd geen gebruikmaken van dit recht op hypotheekrenteaftrek. Met de introductie van een vaste einddatum in HDN wordt deze situatie voorkomen.

 

Hoe dient u een aanvraag met een vaste einddatum in?
Bij uw aanvraag kunt u bij de indicator ‘Leningdeel/Vaste EindDtLeningdeel JN’ aangeven of een vaste einddatum van een leningdeel van toepassing is. Standaard staat deze indicator op ‘Nee’. Heeft u bij een of meerdere leningdelen gekozen voor een vaste einddatum? Vertel uw klant dan dat de maandlasten van de hypotheek kunnen wijzigen als de ingangsdatum van de hypotheek verandert.