Verhuurhypotheek voor particulieren

Nationale-Nederlanden biedt particulieren een Verhuurhypotheek voor de financiering van woningen in Nederland die bestemd zijn voor permanente verhuur. Hiermee kan uw klant tot maximaal vier verhuurde woningen bij ons financieren. Bijvoorbeeld als vastgoedinvestering of om te verhuren aan studerende kinderen. Op deze pagina geven we u graag meer inzicht in de mogelijkheden die de Verhuurhypotheek van Nationale-Nederlanden biedt.

Hypotheekverstrekking van  50.000,- tot  500.000,-
Het leningbedrag bij de Verhuurhypotheek is maximaal 70% van de marktwaarde van de woning in verhuurde staat. Hierbij geldt een minimale geldlening van € 50.000,- en maximaal € 500.000,- per woning. De marktwaarde van de woning in verhuurde staat moet ten minste € 90.000,- bedragen.

Nieuwbouw en verbouw
Wil uw klant de woning nog verbouwen of betreft het een nieuwbouwwoning? Ook dan is financiering met de Verhuurhypotheek mogelijk. We houden in onze budgettering geen rekening met huurinkomsten als het een nieuwbouwwoning is of bij een verbouwing die meer bedraagt dan 15% van de marktwaarde van de woning voor verbouw.

Hypotheekvormen bij verhuur
De Verhuurhypotheek kan gesloten worden als Lineaire-, Annuïteiten- en/of Aflossingsvrije Hypotheek met maximale looptijd van 30 jaar. Hierbij mag het aflossingsvrije leningdeel maximaal 50% van de marktwaarde van de woning in verhuurde staat zijn.

Productopslag van 1,0%
Voor de Verhuurhypotheek rekenen wij een productopslag. De actuele productopslag voor de verhuurhypotheek is 1,0%. Deze opslag wordt vastgesteld voor de rentelooptijd van de lening. De opslag kan wijzigen bij renteherziening aan het einde van de rentevaste periode. De mogelijke rentevaste periodes bij de Verhuurhypotheek zijn: 1, 2, 5, 6, 7, 10, 12, 15 of 20 jaar. Een variabele rente is mogelijk tot 50% van de totale lening, waarbij rente voor de overige 50% van de lening voor een periode van tenminste 5 jaar vast moet staan.

Voorwaarden verhuurhypotheek
Verklaring Verhuurhypotheek

Rentetarieven Verhuurhypotheek