Vanaf nu is het mogelijk om het toetsinkomen voor een hypotheekaanvraag te bepalen op basis van het UWV Verzekeringsbericht in plaats van een werkgeversverklaring. Dat scheelt jou en je klant veel tijd!

Je klant kan op elk gewenst moment online direct zijn UWV Verzekeringsbericht opvragen. Jij als adviseur berekent met de gratis online tool met één druk op de knop het toetsinkomen. En omdat de berekenwijze uniform is, weet je zeker dat alle deelnemende banken dit toetsinkomen accepteren. Geen discussie over het toetsinkomen meer dus!

Hypotheekaanvragen met NHG kunnen ook al met het UWV Verzekeringsbericht worden aangevraagd.
Als je gebruik maakt van Adviesbox en MyView kun je vanaf nu het toetsinkomen bepalen op basis van het UWV Verzekeringsbericht.

ING is één van de initiatiefnemers van Handig! Andere deelnemende banken zijn ABN AMRO, Florius en Rabobank. Een aantal andere banken, waaronder Aegon en Volksbank, zullen binnenkort toetreden.