Hypotheekverstrekking via Lloyds Hypotheken B.V. gestart
Nadat het Verenigd  Koninkrijk de Europese Unie verlaat, bestaat ons Europese paspoort niet meer. Daarom zijn wij van plan de retailactiviteiten van onze Duitse en Nederlandse bijkantoren over te dragen aan een nieuwe bank die wordt opgezet in Duitsland. Hiervoor is een nieuwe bankvergunning aangevraagd bij de Duitse autoriteiten. Nadat deze vergunning is verkregen, wordt voor Nederland een Europees paspoort aangevraagd. Deze nieuwe bankvergunning stelt ons in staat onze Europese retailactiviteiten voort te zetten nadat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie heeft verlaten.

Wij verwachten dat de vergunning nog dit jaar wordt goedgekeurd. Om in de tussenliggende periode door te kunnen gaan met het verstrekken van hypotheken in Nederland, worden nieuwe hypotheken vanaf vandaag, 22 oktober, tijdelijk aangeboden via een andere onderneming van Lloyds Banking Group, te weten Lloyds Hypotheken B.V. Deze onderneming gebruikt ook de handelsnaam ‘Lloyds Bank’.

Hypotheekaanvragen weer 3+3 maanden geldig
Eerder hebben we u geïnformeerd over de tijdelijke maatregel; onze hypotheekaanbiedingen waren vanaf 1 oktober 2018 drie maanden geldig en konden niet verlengd worden. Goed nieuws, vanaf vandaag hebben nieuwe hypotheekaanbiedingen weer een geldigheid van maximaal zes maanden, zoals u gewend bent.