Per vrijdag 28 september 2018 verhoogt ING de rente voor NHG hypotheken met een rentevaste periode van 10 jaar. De overige tarieven wijzigen niet.

 

NHG Standaard Hypotheekrente voor alle hypotheken:

 

rentevaste periode Wijziging
10 jaar +/+ 0,05%

 

De SMV kortingen, de SMV opslagen en de ABK korting wijzigen niet.

Klik hier voor het tarievenoverzicht.

 

Aanvragen
De rentewijziging gaat in op vrijdag 28 september 2018. Wil je nog een bindend aanbod tegen de huidige rentepercentages? Dan ontvangen wij (Home Invest) de aanvraag graag uiterlijk donderdag 27 september 2018 voor 16:00 uur.

Met het aanvragen van een hypotheek reserveer je de gewenste rente voor de klant. Om deze rente vast te houden, heb je 5 werkdagen de tijd om alle benodigde documenten aan te leveren. De aanvraagdatum wordt hierbij als eerste werkdag gerekend.

 

Aanpassen rente bij omzetten
ING start vanaf 1 oktober met het aanpassen van de rente bij een omzetting van de hypotheekvorm.

Momenteel blijft de klant het rentetarief betalen behorende bij de oude hypotheekvorm.
Bij aanvragen vanaf 1 oktober 2018 passen wij het rentetarief direct aan naar het tarief dat hoort bij de nieuwe hypotheekvorm. De rente is dan gebaseerd op het rentetarief dat bij het afsluiten van de rentevaste periode gold voor de nieuwe hypotheekvorm. Deze rente blijft gelden tot het eind van de huidige rentevaste periode.

Het rentecontract wijzigt hierdoor niet, tenzij de klant samen met een omzetting een verzoek indient voor een tussentijdse renteaanpassing.