NN introduceert 3 nieuwe hypotheekproposities:

 

  • De NN Gezinshypotheek
  • De Senioren Verhuisregeling
  • De Verhuurhypotheek

 

De NN Gezinshypotheek

Veel senioren in Nederland hebben overwaarde op hun woning. Tegelijkertijd is het voor starters steeds moeilijker om een hypotheek te krijgen door de strengere leennormen en gestegen huizenprijzen.

Klanten met een NN-hypotheek kunnen vanaf nu met de NN Gezinshypotheek een deel van hun overwaarde gebruiken om daarmee hun (klein)kinderen te helpen met de aankoop van hun eerste woning. Dit geldt ook voor mensen met een eigen woning die hypotheekvrij is.

De Gezinshypotheek is een hypotheek in Box 3. Het totale bedrag aan Box 3 leningen mag niet meer bedragen dan 50% van de marktwaarde van de woning.

Voor meer informatie over de NN Gezinshypotheek kijk op https://adviseur.nn.nl/va/Particulier/Hypotheken.htm.

 

Senioren Verhuisregeling voor nieuwe en bestaande klanten

Vanaf vandaag kunt u bij Nationale-Nederlanden ook een hypotheek aanvragen via onze Senioren Verhuisregeling. Speciaal voor aanvragers die binnen tien jaar met pensioen gaan of al met pensioen zijn. Bij een hypotheekaanvraag via de Senioren Verhuisregeling toetsen wij op basis van de werkelijke bruto maandlasten voor de nieuwe koopwoning. Als deze lager worden of gelijk zijn aan de werkelijke bruto maandlasten van de huidige woning, dan kan de aanvrager met de Senioren Verhuisregeling in aanmerking komen voor de gevraagde hypotheek. Ook als uit de annuïtaire toetsing blijkt dat het pensioeninkomen onvoldoende is. Hierdoor kan uw klant mogelijk toch die kleinere woning kopen of verhuizen naar een aanleunwoning. De Senioren Verhuisregeling kent een aantal aanvullende voorwaarden. Meer informatie de Senioren Verhuisregeling en de voorwaarden vindt u op

adviseur.nn.nl/seniorenverhuisregeling.

 

Verhuurhypotheek binnenkort beschikbaar

Nationale-Nederlanden introduceert binnenkort een Verhuurhypotheek. Daarmee bieden wij particulieren een mogelijkheid voor de financiering van woningen die bestemd zijn voor permanente verhuur. Uw klant zal met de Verhuurhypotheek tot wel vier verhuurde woningen bij ons kunnen financieren. Vanaf vandaag zijn de eerste technische aanpassingen om dit mogelijk te maken doorgevoerd in de adviespakketten. Let op: u kunt nog geen aanvragen doen voor de Verhuurhypotheek. Als u toch een aanvraag voor de Verhuurhypotheek indient via uw adviespakket, dan wordt deze aanvraag afgewezen. Binnenkort ontvangt u meer informatie over de Verhuurhypotheek en zodra u de Verhuurhypotheek kunt aanvragen zullen wij u hierover informeren.