Home Invest introduceert de DuurzaamheidsHypotheek met Isogoed.

NHG met EBV
Al enige tijd is het binnen de voorwaarden van NHG en diverse banken mogelijk om 106% van de marktwaarde (tot maximaal € 9.000,-) extra te lenen, buiten de inkomenstoets, voor investeringen in duurzame energie. Uitgangspunt hierbij is dat het rendement op dit extra bedrag hoger is dan de kosten aan rente en aflossing.

Een investering in energiebesparende maatregelen van € 9.000,- levert een gemiddelde energiebesparing op van € 90,- per maand, terwijl de kosten aan rente en aflossing over deze extra lening slechts € 30,- (op basis van 2% rente) per maand zijn. In een hypotheek met energiebesparende maatregelen dalen daarmee de woonlasten en heeft uw advies een concurrentievoordeel ten opzichte van andere aanbieders. Daarnaast krijgen uw klanten BTW over de aanschafkosten van zonnepanelen terug, verbetert het energielabel en stijgt ook de waarde van hun woning.

In het onlangs gesloten energieakkoord is afgesproken dat hypotheekverstrekkers verplicht worden gesteld de verstrekkingsnorm niet alleen afhankelijk te laten zijn van de hypotheeklasten (rente + aflossing) maar dit breder te trekken naar woonlasten (hypotheeklasten + energielasten). Ook banken zullen hier een actieve rol in gaan spelen.  Wij zijn van mening dat u als hypotheekadviseur hier een belangrijke rol in kunt gaan spelen.

Vergoeding
Voor uw bemiddeling in de duurzaamheidshypotheek ontvangt u daarnaast een uitstekende fee/vergoeding terwijl u nauwelijks extra werkzaamheden heeft.

Geïnteresseerd? Kom dan naar onze informatiebijeenkomst op 21 juni te Venray van 13 uur tot 15 uur. Maak direct ook kennis met onze mensen op kantoor.  U kunt zich met deze link aanmelden voor de bijeenkomst.

uitleg van ISOgoed > https://youtu.be/Zu2FLC0leBc